Wanneer heb ik een vloeistofdichte vloer nodig?

Er zijn veel redenen te bedenken om voor een vloeistofdichte vloer te kiezen. Voor sommige bedrijven is het een verplichting. Voor andere toepassingen is dat niet zo, maar alsnog kan een vloeistofdichte vloer benodigd zijn. Hiervoor kan gekozen worden om bijvoorbeeld hygiënische redenen. Daarnaast is een vloeistofdichte vloer bestaande uit PVC tegels veilig, kostenbesparend, milieuvriendelijk en ziet het er goed uit. In deze blog vertellen we u meer over de voordelen van een vloeistofdichte vloer, wanneer een vloeistofdichte vloer verplicht is en dat u deze vloer kunt laten leggen door Takens Bedrijfsvloeren.

De voordelen van een vloeistofdichte HACCP vloer

Vloeistofdichte vloeren zijn bijzonder veelzijdig en voor uiteenlopende toepassingen geschikt. Hierbij kunt u onder meer denken aan:

 • Schoolvloeren
 • Horecavloeren
 • Zwembadvloeren
 • Garagevloeren
 • Sportschoolvloeren
 • Showroomvloeren
 • Kantinevloeren
 • Werkplaatsvloeren
 • Café vloeren
 • Saunavloeren
 • Supermarktvloeren

Deze veelzijdigheid hebben vloeistofdichte vloeren te danken aan hun eigenschappen. Deze vloeren bestaan uit PVC tegels die thermisch gelast worden. Hierdoor kunnen vloeistoffen niet meer via de vloer de ondervloer aantasten. Zelfs chemicaliën tasten de vloer niet aan. De vorming van vocht- en schimmelplekken wordt voorkomen. Bovendien is een vloeistofdichte vloer gemakkelijk schoon te houden. Dankzij deze hoge mate van hygiëne is het de perfecte HACCP vloer. Ideaal voor de horeca en bedrijven waar voedsel verwerkt wordt. Een vloeistofdichte vloer is kras- en slijtvast, antislip (zelfs in vochtige toestand), veilig, geluiddempend, brandvertragend, ergonomisch en binnen een dag gelegd en beloopbaar.

Is een vloeistofdichte vloer verplicht?

Voor bepaalde bedrijven is een vloeistofdichte vloer benodigd omdat dit een verplichting is. Hierbij gaat het om bedrijven waarbij de kans op bodemverontreiniging groter is door de werkzaamheden die ze uitvoeren. Dit is bijvoorbeeld het geval als er met chemicaliën, zuren of oliën wordt gewerkt. Een vloeistofdichte vloer is verplicht omdat deze vloer bescherming biedt tegen deze stoffen. Daarom is een vloeistofdichte vloer onder meer verplicht voor garagebedrijven en bedrijven binnen de chemische industrie. Voor meer info over wanneer een vloeistofdichte vloer verplicht is, kunt u deze blog lezen.

Vloeistofdichte vloer laten leggen door Takens Bedrijfsvloeren

Voor diverse toepassingen is een vloeistofdichte vloer geschikt. Het is verplicht voor bedrijven waar gewerkt wordt met stoffen die kunnen leiden tot bodemverontreiniging. Voor andere bedrijven is een vloeistofdichte vloer misschien niet verplicht, maar om hygiënische redenen kan er alsnog voor gekozen worden. In de keuken van een restaurant wilt u bijvoorbeeld niet dat de vloer aangetast wordt als er geknoeid wordt. Door de antislip eigenschappen van de vloer lopen uw werknemers ook minder risico op uitglijden. Genoeg reden om hiervoor te kiezen. Takens Bedrijfsvloeren kan binnen een dag uw vloeistofdichte vloer leggen. De vloer is meteen beloopbaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag nu een gratis offerte aan.