bedrijfsvloer onderhouden

Hoe uw bedrijfsvloer te onderhouden en schoon te houden

De bedrijfsvloer schoonmaken is belangrijker dan u wellicht zou denken. Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen vloeronderhoudprogramma’s. Het doel hiervan is om de vloeren er schoon uit te laten zien. Dat ziet er beter uit. Dit is belangrijk als u geregeld bezoekers over de vloer heeft. Het oog wil ook wat. Maar er zijn meer redenen waarom een bedrijfsvloer onderhoud nodig heeft. In deze blog vertellen we u meer over het belang van vloerreiniging voor bedrijven. Daarnaast laten we u zien hoe u dit kunt aanpakken en geven we een aantal tips voor vloeronderhoud.

Het belang van vloerbescherming voor bedrijven

Professioneel vloeronderhoud laat uw bedrijfsvloer er beter uitzien. Vuil en vlekken worden schoongemaakt, zodat de vloer er weer zo goed als nieuw uitziet. Maar een bedrijfsvloer schoonmaken heeft nog andere voordelen. Ten eerste moet niet onderschat worden hoe duurzaam vloeronderhoud is. Regelmatig onderhoud en schoonmaak helpen om de levensduur van uw bedrijfsvloer significant te verlengen. Zo heeft u langer plezier van uw vloer en kunt u de kosten van het herstellen of vervangen van de bedrijfsvloer uitstellen. Regelmatig onderhoud kan daarnaast beschadigingen voorkomen. Het draagt bij aan een hygiënischere omgeving en een fijnere sfeer. Het heeft een positief effect op de veiligheid op de werkvloer.

Welke vloeronderhoudstechnieken past u toe?

Onze bedrijfsvloeren zijn gemaakt van PVC. Ze beschikken over een gladde toplaag die van nature nauwelijks vuil aantrekt. Onze vloeistofdichte vloeren kunnen daarom bestempeld worden als onderhoudsarm. Tegelijkertijd wil dat niet zeggen dat uw bedrijfsvloer geen onderhoud nodig heeft. Wel zijn onze vloeren eenvoudig schoon te maken.

Per toepassing kan verschillen met wat voor soort vlekken de vloer te maken krijgt. Een horecagelegenheid krijgt vaker te maken met etensresten, terwijl een werkplaats vaker te maken krijgt met smeer en olie. Een PVC vloer maak je het beste schoon met een stofzuiger, dweil of reinigingsset. Een stoomreiniger raden we af. Dweilen met enkel lauw tot warm water volstaat, maar je kunt een scheutje schoonmaakazijn toevoegen. Zo simpel is het.

Welke schoonmaakmiddelen voor bedrijven zijn er?

Wat zijn de beste schoonmaakmiddelen voor bedrijven? Hierboven las u al welke materialen u kunt gebruiken voor het schoonmaken van onze bedrijfsvloeren. Wilt u er zeker van zijn dat u uw vloer zo optimaal mogelijk schoonmaakt en onderhoudt, dan kiest u voor onze Takens Vloerreiniger. U bepaalt zelf de hoeveelheid die u nodig heeft: 5 liter of 9.5 liter. Deze zeepvrije vloerreiniger is speciaal gemaakt voor professioneel vloeronderhoud van vloeistofdichte PVC vloeren. Kijk gerust eens rond binnen ons aanbod aan schoonmaakartikelen en zorg ervoor dat uw bedrijfsvloer in optimale conditie blijft.