De verschillen tussen een Wala en Veka vloer

U wilt een nieuw vloer laten leggen en gaat dus op internet op onderzoek uit. Tijdens de zoektocht komt u de namen Wala vloer en Veka vloer regelmatig tegen. In deze blog proberen wij uit te leggen wat nou precies de verschillen tussen deze twee vloeren zijn. Dit zodat u een goede overweging kunt maken bij de keuze van uw nieuwe vloer. 

Wat vaststaat, is het feit dat beide vloeren van een hoogwaardige kwaliteit zijn. Als u op zoek bent naar een vloeistofdichte vloer van een hoogwaardige kwaliteit, zijn beide vloeren uitstekende opties. Hieronder vertellen we u meer over deze producten en hoe wij u kunnen helpen bij de keuze van uw nieuwe vloer.

Wat is een Wala vloer?

De naam Wala vloer is afgeleid van de fabrikant van de pvc vloertegels, namelijk Walter Landers GmbH. De wala vloer komt van oorsprong uit Duitsland en is al 20 jaar een begrip in de bedrijfsvloeren branche. Dit komt vooral door z’n horecavloeren, werkplaatsvloer en garagevloeren. Een wala vloer komt in twee verschillende varianten, welke ook op twee verschillende manieren te leggen zijn. Er is een vloeistofdichte variant en een variant die door middel van kliktegels zelf te installeren zijn. De productie van deze twee varianten is daarentegen hetzelfde. Bij de vloeistofdichte variant wordt de tegel altijd verlijmd aan de ondervloer, terwijl dit bij de klik versie vaak niet wordt gedaan. 

De voordelen van een Wala vloer

Een Wala vloer brengt een aantal voordelen met zich mee. Vandaar dat de vloer vaak interessant is voor het bedrijfsleven. Zoals hierboven al is benoemd, is de vloeistofdichtheid een voordeel van deze vloer. Daarnaast is de vloer ook bestand tegen chemische materialen. Dit maakt het een interessante optie voor werkplaatsvloeren, garagevloeren en zelfs laboratoria. Wala vloeren zijn ook bijzonder duurzaam, ze gaan lang mee. Dit komt onder meer omdat dit soort vloeren zowel stoot- als slijtvast zijn, waarbij ze tevens zwaar belast kunnen worden. Deze vloer heeft een antislipwaarde van R11, waardoor u zelfs niet uitglijdt als de vloer nat is.  

Wat is een Veka vloer?

Een Veka vloer is een vloeistofdichte vloer die veelal voorkomt in de retail, horeca, zorg, sport, industrie en automotive branche. Ze heetten Veka vloeren omdat de vloer gerealiseerd wordt door het bedrijf Vekavloeren. De vloer wordt opgebouwd in 3 verschillende stappen door middel van nieuwe of gerecyclede pvc-tegels van de Duitse leverancier Wala. In de uitvoering van deze stappen zit hem het verschil met een Wala vloer. De stappen zijn als volgt: allereerst wordt ook deze vloer verlijmd aan de onderkant, daarna wordt de liplasverbinding van de pvc-tegel verlijmd met een koudlasmiddel. De laatste stap omvat het thermisch aflassen van de naden van de pvc-vloer. Dit maakt de Veka vloer erg sterk maar ook nog eens vloeistofdicht. 

De voordelen van een Veka vloer

Net als bij de Wala vloer, is een voordeel van deze vloer dat het een vloeistofdichte vloer is. Ook kunnen chemicaliën en vetten deze vloer niet op een negatieve wijze aantasten. Daarnaast is deze vloer door de verlijming en het lassen een erg sterke vloer, welke ook zwaar belast kan worden. Ook de Veka vloer heeft een anti-sliplaag waardoor uitglijden bijna onmogelijk is. Andere voordelen van deze vloer zijn: hij is geluiddempend en stroom isolerend.

Toepassingen van de Wala en Veka vloeren

Zoals hierboven al een paar keer benoemd werd, zijn deze vloeren erg breed inzetbaar. Door de vloeistofdichtheid en het bestand zijn tegen chemicaliën en zware belasting, komt u deze vloeren in veel omgevingen tegen. voorbeelden zijn: de industrie, autogarages en bijvoorbeeld scholen. Overal waar met voedsel of voedingsmiddelen gewerkt wordt, is het van belang om te beschikken over een vloer die voldoet aan alle eisen van de HACCP. Beide vloersoorten voldoen hieraan, vandaar dat u de vloeren ook vaak in de HORECA terug ziet komen. 

Vloeistofdichte vloeren bestellen bij Takens Bedrijfsvloeren

Bij Takens Bedrijfsvloeren kunt u ook terecht voor vloeistofdichte vloeren. Takens haalt de vloertegels bij een Nederlandse producent die exact dezelfde tegel produceert als de Wala tegel. Eén voordeel van deze in Nederland geproduceerde tegel is dat de tegel van gerecycled PVC wordt gemaakt, het is dus een duurzame tegel. Het is dezelfde tegel als de Wala tegel maar dan een duurzame variant. Een ander voordeel van de tegel die Takens Bedrijfsvloeren gebruikt is dat de pvc-vloer REACH gekwalificeerd is. Dit betekent onder andere dat de producten van Takens DOP (dioctylftalaat) vrij zijn. De PVC vloer van Takens Bedrijfsvloeren is dus eigenlijk een betere keuze dan de Duitse variant.

Bent u op zoek naar een nieuwe (vloeistofdichte) bedrijfsvloer? Dan bent u bij Takens Bedrijfsvloeren aan het juiste adres! Wij leveren een PVC vloer van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien leveren en plaatsen wij onze vloeren snel. Al binnen een dag is de vloer gelegd én beloopbaar. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje op onze website, vul het offerteformulier in of neem contact met ons op.