reparatie vloeistofdichte vloer

Renovatie van een vloeistofdichte vloer

Alhoewel onze vloeren bekend staan om hun duurzaamheid, kan het na verloop van tijd nodig zijn om een reparatie van een vloeistofdichte vloer of een renovatie van een vloeistofdichte vloer te laten uitvoeren. In deze blog vertellen we u meer over wanneer een reparatie of renovatie van een vloeistofdichte vloer nodig is, welke problemen hiermee voorkomen kunnen worden en wat de voordelen van een gerenoveerde vloeistofdichte vloer zijn.

Wanneer is de reparatie van een bedrijfsvloer nodig?

Stel dat u een vloer van PVC heeft, maar dat een ander bedrijf deze vloeistofdichte vloer niet correct heeft geplaatst. In dat geval kunnen diverse problemen ontstaan. Zo kan het zijn dat de ondervloer slecht is voorbereid op de plaatsing van de PVC vloer, waardoor de ondervloer te weinig beschermd wordt. Daarnaast moet de vloer naar behoren thermisch gelast zijn. Anders is de vloer niet 100% vloeistofdicht en loopt u het risico dat de veters sneller verslijten. Bovendien kunnen slechte aansluitingen voor lekkages zorgen.

Welke problemen kunnen door een reparatie van een vloeistofdichte vloer voorkomen worden?

Problemen aan een vloeistofdichte vloer kunnen ontstaan door een gebrekkige plaatsing, maar natuurlijk kan het ook zo zijn dat de vloer enorm zwaar belast werd of aan slijtage onderhevig is vanwege de leeftijd. In dat geval kunnen verschillende soorten problemen ontstaan. Het goede nieuws is dat deze problemen middels een reparatie of renovatie van een vloeistofdichte vloer verholpen kunnen worden. Een vaak voorkomend probleem zijn PVC tegels die beschadigd zijn geraakt. Alhoewel dit materiaal bijzonder slijt- en krasvast is, is PVC niet 100% onaantastbaar. Wij kunnen de beschadigde tegel of tegels in kwestie voor u vervangen. Natuurlijk zorgen we hierbij wederom voor een waterdichte verbinding.

Als een vloeistofdichte vloer niet naar behoren is geplaatst, de naden niet goed thermisch zijn gelast of de lasnaden aan slijtage onderhevig zijn, kunnen er via deze naden lekken ontstaan. Via de kapotte lasnaad kan vocht nu door de vloer lekken. Ook kan het zijn dat de tegels van uw vloeistofdichte vloer los beginnen te laten. Dit probleem wordt vaak veroorzaak door optrekkend vocht, maar ook een slechte verbinding kan hieraan ten grondslag liggen. De tegel kan losraken, maar er kan ook een bolling in de vloer ontstaan.

Wat zijn de voordelen van een renovatie van uw vloeistofdichte vloer?

Als uw bedrijfsvloer niet meer vloeistofdicht is, is dit een enorm nadeel. Een vloeistofdichte vloer is te gebruiken voor uiteenlopende toepassingen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een garagevloer, een fabrieksvloer, een horecavloer, een werkplaatsvloer, een sportschoolvloer en nog veel meer. U kunt zich wel voorstellen dat het bij al deze toepassingen van essentieel belang is dat de vloer optimaal vloeistofdicht is. Anders kunnen vloeistoffen de vloer op diverse manieren negatief aantasten. Zeker als er met chemicaliën gewerkt wordt, iets waar onze PVC vloeren tegen bestand zijn, is het van het grootste belang dat de vloer 100% vloeistofdicht. Onze vloeren zijn vloeistofdicht, antislip, slijtvast en hygiënisch.