Nieuwe vloer voor het kinderdagverblijf nodig?

Als eigenaar van een kinderdagverblijf of kinderopvang wilt u dat alles zo veilig en hygiënisch mogelijk is. Ook de vloer van een kinderopvang speelt hier een rol in. Zo wilt u onder meer dat hier geen vocht- of schimmelplekken kunnen ontstaan. Daarnaast moet een dergelijke vloer makkelijk schoon te maken zijn in het geval er geknoeid wordt. Omdat veiligheid ook van belang is, is het een slim idee om te kiezen voor een antislip vloer.

Vloertegels van PVC zijn in dat geval uw beste optie. Door PVC tegels thermisch te lassen, ontstaat er een vloeistofdichte vloer. In deze blog vertellen we u meer over waarom dit de beste optie is als vloer voor uw kinderdagverblijf.

De voordelen van een vloeistofdichte vloer

Er zijn vele toepassingen mogelijk als gekozen wordt voor een vloeistofdichte vloer. Zo zijn thermisch gelaste PVC tegels geschikt als horecavloer, garagevloer, kantinevloer, schoolvloer, supermarkt vloer en nog veel meer. Ook als kinderdagverblijf vloer is dit een geschikte optie. Vloeistoffen kunnen niet in de vloer trekken en de ondervloer aantasten. Dit voorkomt vocht- en schimmelplekken. Deze soort vloer is gemakkelijk schoon te maken en voldoet aan de HACCP normen omtrent hygiëne. Deze vloer is antislip, zelfs als er een laagje water op staat. Ook zijn vloertegels van PVC geluiddempend. Hierdoor is dit een veilige, hygiënische en duurzame kinderdagverblijf vloer.

Waarom zijn PVC tegels ideaal als kinderdagverblijf vloer?

Een kinderdagverblijf is een plek waar jonge kinderen een halve of hele dag worden opgevangen. Hierbij gaat het om kinderen die nog niet naar de basisschool hoeven, tussen de zes maanden en vier jaar. Een groep bestaat uit twee leidsters en maximaal veertien kinderen in het geval van peuters of maximaal negen baby’s. Er gebeuren altijd wel ongelukjes gedurende een dag. Een kindje knoeit met eten, laat zijn drinken op de grond vallen of er wordt in de broek geplast. Een vloer van een kinderdagverblijf moet hier tegen bestand zijn. Een vloeistofdichte vloer is hier perfect voor, en bovendien kunnen de vloertegels van PVC snel en gemakkelijk schoongemaakt worden.

Daarnaast wordt er binnen kinderdagverblijven en crèches veel gespeeld. Soms kan dit speelgoed best hard zijn, bijvoorbeeld blokken. Een goede kinderdagverblijf vloer is kras- en slijtvast, waardoor er zonder problemen op gespeeld kan worden. Daarnaast moet de vloer bestand zijn tegen de kindervoeten die er de hele dag op lopen en rennen. Ook maken spelende peuters veel geluid. Dat hoort er nu eenmaal bij, maar voor de omgeving is dit niet altijd even fijn. Een vloer met geluiddempende functies is daarom een pluspunt. Een vloeistofdichte vloer van PVC voldoet aan al deze eisen en is daarom perfect voor uw kinderdagverblijf, kinderopvang of crèche.

Nieuwe vloer voor de kinderopvang laten plaatsen door Takens Bedrijfsvloeren

Overtuigd van de meerwaarde van een vloeistofdichte vloer voor een kinderdagverblijf? In dat geval kunt u ervoor kiezen om deze vloer te laten plaatsen door ons. Dankzij onze vele jaren aan ervaring weten wij precies hoe we PVC tegels optimaal kunnen plaatsen. Wij zorgen voor een snelle plaatsing, waarbij de vloer al binnen een dag beloopbaar is. Onze PVC vloeren zijn altijd een hoge kwaliteit. Daarnaast kunt u altijd bij ons terecht voor advies op maat. Wilt u weten wat er mogelijk is? Neem gerust contact met ons op of vraag via onze website gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.