HACCP vloer nodig?

De belangrijkste richtlijnen voor een HACCP vloer

Voor diverse soorten bedrijven en ondernemingen is het van groot belang om te beschikken over vloeren die aan de HACCP richtlijnen voldoen. Deze richtlijnen zijn van toepassing op plekken waar met eten en drinken gewerkt wordt. Hierbij gaat het voornamelijk om bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie en diverse horecagelegenheden. Ook binnen de zorg is het een aanrader om te kiezen voor een HACCP vloer.

In deze blog vertellen we u meer over wat een HACCP vloer precies is en aan welke richtlijnen een HACCP vloer moet voldoen. Ook laten we u zien waarom dit soort vloeren perfect zijn voor de horeca en bedrijven uit de voedselindustrie. Daarnaast gaan we dieper in op welke soort vloer geschikt is als HACCP vloer.

Wat is een HACCP vloer?

Met een HACCP vloer bedoelen we alle soorten vloeren die voldoen aan de HACCP richtlijnen. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Sinds 1995 moeten bedrijven in de voedselindustrie en horecagelegenheden zich aan deze richtlijnen houden. Dit zijn alle organisaties waar voedsel bereid, bewerkt of verkocht wordt. De HACCP normen zijn er om ervoor te zorgen dat er hygiënischer gewerkt wordt en dat de kans op besmetting geminimaliseerd wordt door de gevaren hierop te inventariseren en aan te pakken. Zo worden bedreigingen voor de gezondheid tegengegaan.

Wat zijn de richtlijnen voor een HACCP vloer?

Niet zomaar iedere vloer is een HACCP vloer. Er zijn een aantal richtlijnen waar dit type vloer zich aan moet houden. Hieronder zetten we een aantal van deze standaarden voor u op een rij:

  • Hygiëne is het voornaamst als het gaat om een HACCP vloer. Deze vloeren moeten eenvoudig te reinigen zijn en zonder problemen gedesinfecteerd kunnen worden.
  • De vloer dient vloeistofdicht te zijn. Dit voorkomt dat de ondervloer en de fundering aangetast kunnen worden door vocht.
  • HACCP vloeren moeten antislip zijn. Hierdoor wordt uitglijden voorkomen, wat de veiligheid van uw werknemers ten goede komt.
  • HACCP vloeren zijn kras- en slijtvast. Beschadigingen kunnen een gevaar zijn voor de algehele hygiëne binnen een ruimte.

Welke vloer voor de horeca en voedselindustrie?

U hebt hierboven de richtlijnen voor een HACCP vloer kunnen lezen. Er zijn meerdere soorten vloeren die aan deze eisen voldoen. Een goed voorbeeld hiervan is een epoxy gietvloer. Wat ons betreft is de beste optie een vloeistofdichte PVC vloer. Daarom vinden we dit een aanrader als horecavloer of als bedrijfsvloer binnen de voedingsmiddelenindustrie. Deze vloer kan ook binnen de zorg worden toegepast.

De voordelen van een vloeistofdichte PVC vloer

Een vloeistofdichte PVC vloer bestaat uit PVC tegels die op thermische wijze aan elkaar worden gelast. Hierdoor is de vloer compleet vloeistofdicht, wat aantasting van de ondervloer en fundering door vocht voorkomt. PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Bovendien is deze vloer antislip. Dit is zelfs het geval als er een plas water op ligt. Daarnaast kan een vloeistofdichte PVC vloer tegen een stootje. Ze zijn kras- en slijtvast. De PVC tegels blijven vrij van stof. Bovendien kunnen wij ze snel voor u plaatsen en is de vloer binnen een dag beloopbaar. Genoeg reden om hiervoor te kiezen als u een HACCP vloer wilt laten plaatsen.

Vloeren die aan de HACCP richtlijnen voldoen nodig?

Om aan de HACCP richtlijnen te kunnen voldoen, is het van belang om een passende bedrijfsvloer te laten plaatsen. Daarom kiest u voor de vloeren van Takens Bedrijfsvloeren. Onze vloeistofdichte vloeren van PVC zijn geschikt voor horecagelegenheden, bedrijven binnen de voedselindustrie, de zorg en verschillende andere toepassingen.

Met deze vloer weet u zeker dat u aan alle standaarden voldoet en dat de algehele hygiëne gewaarborgd wordt. Bovendien profiteert u bij ons van scherpe prijzen, vlugge levering, snelle plaatsing en vloeren van een hoogwaardige kwaliteit. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.