De verschillen tussen een gietvloer en vloeistofdichte PVC tegels

Als je van plan bent om een nieuwe bedrijfsvloer te laten plaatsen, is het goed mogelijk dat je twijfelt tussen een vloeistofdichte vloer van PVC en een gietvloer. Beide opties staan bekend om het feit dat ze de ondergrond optimaal beschermen tegen vloeistoffen. Maar voor welke van deze twee alternatieven kies je? In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen deze twee opties, en laten we je ook zien waarom een vloeistofdichte PVC vloer de beste optie is van de twee.

Wat zijn de nadelen van een gietvloer?

Een gietvloer beschermt de grond tegen vuil en vloeistoffen. De afwerking ziet er geweldig uit en daarnaast past dit type vloer binnen een modern interieur. Tegelijkertijd kleven er ook een aantal nadelen aan een gietvloer, waardoor het een minder aantrekkelijke optie is in vergelijking met PVC tegels. Ten eerste kan een gietvloer, in tegenstelling tot een vloeistofdichte PVC vloer, wel gaan verkleuren onder invloed van UV-straling en kunstmatig licht. Vooral bij lichte kleuren is dit effect op zijn sterkst. 

Zoek je de beste kwaliteit gietvloer, dan ben je al snel vrij duur uit. PVC tegels van een hogere kwaliteit kun je bestellen tegen scherpere prijzen. Daarnaast staan gietvloeren erom bekend behoorlijk krasgevoelig te zijn en ook sneller er vies uit te zien, alhoewel je een gietvloer wel snel schoon kunt maken. Het neemt circa vier tot vijf dagen in beslag om een gietvloer te plaatsen.

Wat zijn de voordelen van een vloeistofdichte vloer ten opzichte van een gietvloer?

Hierboven vertelden we je al dat PVC tegels geen last hebben van verkleuring. Hierbij maakt het niet uit in welke kleur je jouw tegels bestelt. Een vloeistofdichte vloer kan voor een schappelijkere prijs geplaatst worden in vergelijking met een gietvloer. Hiermee bedoelen we niet alleen de levering, maar ook de plaatsing zit hierbij inbegrepen. Bovendien kun je een vloer van PVC tegels gemakkelijker zelf plaatsen in vergelijking met een gietvloer, waarbij je altijd de hulp van een professional nodig zult hebben om het beste eindresultaat te kunnen behalen.

Van nature is een gietvloer niet krasbestendig. Zelfs met een krasbestendige toplaag kan er na verloop van tijd slijtage optreden, bijvoorbeeld omdat er veel over de vloer gelopen wordt met hakken of omdat er scherpe voorwerpen gebruikt worden. Een vloeistofdichte vloer van PVC is te allen tijde kras- en slijtvast. Wij zorgen ervoor dat je vloer 100% antislip is, zelfs als er een laagje vocht op staat. Vloeistofdichte vloeren zijn zowel een milieuvriendelijke als een hygiënische optie. Je voldoet met deze vloer aan de HACCP-norm. Tot slot is er het voordeel dat PVC tegels niet alleen binnen een dag geplaatst kunnen worden, maar ze zijn ook binnen een dag weer beloopbaar. Het laten plaatsen van een gietvloer neemt al gauw vier tot vijf dagen in beslag.

Vloeistofdichte PVC vloer laten plaatsen door Takens Bedrijfsvloeren

Als je de keuze hebt tussen een vloeistofdichte vloer en een gietvloer, raden wij aan om te kiezen voor een vloeistofdichte PVC vloer. Waar er flink wat nadelen aan een gietvloer kleven, is dat bij een vloeistofdichte vloer niet het geval. Bovendien zijn er een hoop toepassingen mogelijk als je kiest voor dit type vloer. Zo is een vloeistofdichte vloer geschikt voor onder meer garages, werkplaatsen, showrooms, sauna’s, supermarkten, horecagelegenheden, zwembaden en nog veel meer. 

Deze vloer is niet alleen bestand tegen water, maar ook tegen chemicaliën. Ook in fabrieken zijn deze vloeren perfect om bijvoorbeeld bodemverontreiniging tegen te gaan. Voor welke toepassing je ook een vloeistofdichte PVC vloer nodig hebt, je bent bij Takens Bedrijfsvloeren gegarandeerd van een hoogwaardige kwaliteit. Wij leveren niet alleen vloeistofdichte vloeren, maar wij kunnen ze ook voor je plaatsen. Binnen een dag is alles gelegd en beloopbaar. Benieuwd wat je mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op voor meer info of vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan.

 

  • Contactgegevens

  • Specificaties