Bel ons vandaag nog! 085-8881598 | info@takensbedrijfsvloeren.nl

Offerte aanvragen

Wat is PVC? 

Vloeren zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Wie een nieuwe vloerbedekking wil aanschaffen, kan een laminaatvloer kopen, een houten vloer laten leggen of in een tegelvloer investeren. En wilt u een moderne en stijlvolle vloer kopen, die vele jaren mooi blijft? Dan raden wij u aan om in een vloerbedekking van PVC te investeren. Op deze pagina leest u meer informatie over PVC en de voordelen.

 

Neem direct contact op

 

Polyvinylchloride (PVC): een korte introductie 

De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. Dit is een synthetische stof die ontstaat als vinylchloride - ook wel chlooretheen genoemd - gepolymeriseerd wordt. Als vinylchloride gepolymeriseerd wordt, worden er kleine koolwaterstoffen samengevoegd tot een lange keten. Op deze manier wordt een nieuwe, zeer sterke en uiterst duurzame materiaalsoort ontwikkeld. 

 

De geschiedenis van polyvinylchloride 

U bent misschien niet bekend met de materiaalsoort polyvinylchloride, maar het materiaal is zeker niet nieuw. Polyvinylchloride werd al in 1838 ontdekt. Echter, pas rond 1920 kreeg de materiaalsoort praktische toepassingen. Zo werd polyvinylchloride gebruikt voor de producten van rioleringsbuizen, maar ook voor de productie van dashboards en andere auto-onderdelen, grondkeringen, waterkeringen en isolatie in draad en kabels. Sinds enkele tientallen jaren wordt PVC ook gebruikt voor het produceren van vloeren. 

 

De voordelen van polyvinylchloride vloeistofdichte horecavloer

Het is niet voor niets dat er steeds meer polyvinylchloride vloeren worden gelegd. De materiaalsoort polyvinylchloride biedt namelijk vele interessante voordelen. 

De belangrijkste voordelen van de materiaalsoort, specifiek bij het leggen van vloeren, zijn de volgende: 

En omdat deze materiaalsoort goed tegen een stootje kan, zijn hoge temperaturen ook geen probleem. U kunt dan ook prima vloerverwarming laten leggen onder uw polyvinylchloride vloerbedekking. 

 

De perfecte vloerbedekking voor uw huis of bedrijfspand 

Polyvinylchloride vloeren zijn erg populair. Niet alleen bij particulieren, maar ook zeker bij ondernemers. U kunt deze vloerbedekking in uw woning laten leggen, maar ook in uw winkel, werkplaats, garage, fabriekspand of kantoorpand. Zelfs bij zeer intensief gebruik gaat de vloerbedekking vele jaren mee. 

Goed om te weten: onze polyvinylchloride tegels hebben altijd een antislip bovenlaag. Dit maakt de tegels ook geschikt voor vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld de keuken van een horecabedrijf of een openbaar zwembad.

Voor meer informatie zijn wij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 085 888 1598 of per e-mail: info@takensbedrijfsvloeren.nl 


Heeft u interesse in onze vloeren of diensten? Neem dan contact met ons op!