kaasmakerij vloer

Nieuwe vloer voor een kaasmakerij nodig?

Een kaasmakerij vloer dient aan een aantal eisen te voldoen. Dit is een vloer die voor de zuivelindustrie geschikt hoort te zijn, aangezien een kaasmaker tot deze industrie behoort. Daarnaast is dit een plek waar voedsel geproduceerd wordt. Daarom behoren zuivel industrie vloeren te voldoen aan de HACCP normen omtrent hygiëne. Ook gaat het maken van kaas gepaard met veel vocht. Het is een natte omgeving. Ook hier dient een bedrijfsvloer goed mee om te kunnen gaan.

Gelet op deze factoren, kiest u voor een vloeistofdichte vloer van Takens Bedrijfsvloeren. Onze vloeren zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen, van garagevloeren tot aan supermarktvloeren. Ook als kaasboerderij vloer zijn onze vloeren een uitstekende optie. In deze blog laten we u zien waarom een vloeistofdichte vloer de beste optie is voor kaasmakerijen.

Een kaasmakerij vloer die aan de HACCP richtlijnen voldoet

Met de HACCP richtlijnen, wat staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, bedoelen we alle regels omtrent hygiëne waar bedrijven in de voedselindustrie zich aan moeten houden. Deze regels zijn sinds 1995 van toepassing op alle bedrijven waar voedsel bereid, bewerkt of verkocht wordt. Deze richtlijnen gelden dus ook voor een kaasmakerij. Hygiëne is hierbij van groot belang. Daarom is een kaasmakerij vloer nodig die gemakkelijk schoongemaakt en gedesinfecteerd kan worden, waarbij de ondervloer en fundering niet aangetast kunnen worden door vocht en waarbij het materiaal van de tegels kras- en slijtvast zijn.

Een vloeistofdichte vloer van PVC tegels voldoet aan al deze eisen. Het PVC wordt thermisch dichtgelast, zodat vocht niet meer via de vloer de ondervloer kan aantasten. Een PVC vloer is simpel schoon te maken en bovendien kan dit materiaal tegen een stootje. Voor ruimtes waar hoge eisen worden gesteld aan de hygiëne, is er geen betere optie dan een vloeistofdichte vloer. Zo ook als het gaat om een vloer voor de zuivelindustrie.

Een kaasboerderij vloer die antislip is

Zuivelindustrie vloeren, in dit geval dus een kaasmakerij vloer, moeten goed om kunnen gaan met vochtige omstandigheden. Kaas wordt nu eenmaal geproduceerd in een natte omgeving. Het is funest als de bedrijfsvloer van een kaasmakerij glad wordt door het vocht. Dat komt de veiligheid van uw medewerkers niet ten goede. Gelukkig is een vloeistofdichte vloer van PVC 100% antislip. Al staat er een plas water op de vloer, het blijft veilig om hier overheen te lopen. U zult hier niet over uitglijden. Bovendien kunt u het vocht zo van de vloer afhalen, aangezien de vloer eenvoudig schoon te maken is.

Geschikte vloer voor de zuivelindustrie bij Takens Bedrijfsvloeren

Een vloeistofdichte vloer is niet alleen bestand tegen vocht, maar ook tegen andere substanties zoals olie, zuren en verschillende chemische stoffen. Dit is een duurzame optie dankzij het gebruik van gerecycled PVC als materiaal. Bovendien is deze bedrijfsvloer toepasbaar op iedere ondervloer. Onze vloeistofdichte vloeren hebben een mooie uitstraling.

Genoeg reden om voor een vloeistofdichte vloer te kiezen voor uw kaasmakerij. Dankzij deze vloer weet u zeker dat u aan de HACCP richtlijnen voldoet en dat uw medewerkers op een veilige manier hun werk kunnen uitvoeren. Bij Takens Bedrijfsvloeren kunt u terecht voor het leveren en het laten plaatsen van de vloer. Wij zorgen ervoor dat uw kaasmakerij vloer binnen een dag geplaatst en beloopbaar is. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit bent u gegarandeerd van een slijtvaste, antislip en vloeistofdichte vloer waar u jaren mee vooruit kan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag geheel vrijblijvend een gratis offerte aan.